Jouw mening telt!
Plan van aanpak
Eerste gesprek
Het eerste gesprek is een verkennend gesprek, om meer inzicht te krijgen in de klachten en/of vragen die jij hebt.
Hierbij krijg je de ruimte om jouw verhaal te vertellen en om samen te kijken wat voor jou belangrijk is. Soms zijn hier meerdere gesprekken voor nodig.
Tijdens het intakegesprek gaan ook de afspraken en regels, die van belang zijn in de begeleiding met jou, besproken worden.
Therapie
Ik ga te werk vanuit gedragstherapeutische inzichten.
Tijdens het therapeutisch proces vind ik het belangrijk dat de context betrokken wordt of blijft. Hierdoor worden na een aantal sessies de begeleiding met de zorgfiguren besproken, dit in samenspraak met jouw als cliënt.
Tijdens de sessies wordt er een inspanning van jouw verwacht, maar eveneens van jouw omgeving. Welke vorm dit zal aannemen, wordt samen bekeken.
Plan op maat
Nadat we onze inzichten hebben verkregen, gaan we samen kijken naar de doelstellingen en gieten we dit in een plan van aanpak. Zoals jij uniek bent als persoon, zal ook dit plan uniek en dus op maat van jou zijn. Hierbij is het belangrijk dat jij als client de regie hebt.
Online/IRL
Afspraken kunnen doorgaan in de praktijk (In real life - IRL)
Afspraken kunnen online doorgaan. Hierbij bezorg ik jouw een link via teams
Online afspraken gaan enkel door als je een veilige plek hebt om vrij en ongestoord te spreken
Authenticiteit, transparantie, eerlijkheid
Er zijn een aantal basisafspraken die voor mij van groot belang zijn in het opbouwen van een vertrouwensband:
Als psycholoog vind ik het belangrijk dat ik tegenover jou als client kan zitten als een ‘echt’ persoon. Een persoon die ook aangedaan kan zijn door een verhaal/ gebeurtenis/ klacht die jij mij vertelt.
Ook transparant te werk kunnen gaan is een voorwaarde om aan de slag te gaan met jou als cliënt. Hierdoor zal de informatie die ik van derden krijg, in verband met jouw, steeds in ons gesprek ter sprake komen.
Eerlijkheid vanuit jouw als cliënt is eveneens belangrijk, om de nodige informatie te krijgen. Het (on)bewust achterhouden van informatie kan in ons therapieverloop voor geen tot een tragere vooruitgang zorgen.